Kuulee usein lenkillä:

'Miten olet saanut sen tottelemaan noin hyvin',  ' saa ihailla kuinka hienosti se kävelee' ,   'ompa se kaunis'  , 'tosi kiltti koira' , 'totteleepa se hyvin'.

Emmi on ollut pennusta asti ollut sisäsiisti, ei vedä hihnassa, ei rähise ohi kulkeville koirille, tulee luokse käskystä ja osaa muutkin peruskäskyt, tulee toimeen usein toisten koirien kanssa koirapuistoissa, voi pitää vapaana...

Meidän koira on täydellinen niinkö? Emmi voi näyttää kiltiltä ja tottelevaiselta, mutta ei välttämättä ole Emmillä on pahempia ongelmia.

Paimenkoirilla voi olla yli paimennus vietti sitä on meidän Emmillä on. Jos pieni lapsi juoksee, huuta, nousee yhtäkkiä seisomaan saattaa Emmi rähähtää ja näykkäistä. Voi olla aikuinenkin jos alkaa silittää suoraa selästä Emmi voi myös alkaa esitellä hammas rivistöään.. Sekä Emmillä on myös yli vartioimis vietti omistajaa kohtaa. Varsinkin jos minä pidän Emmiä ja joku tulee silittämään se saattaa näykkäistä, murista koska luulee että tekee minulle jotain. Jos taas en ole paikalla Emmi ei ole niin agressiivinen.

Treenataan sitä niin että koirapuistoissa vieraalta ihmiseltä kysytään voisitko antaa namin jotta saisi hyviä kokemuksia ihmisistä. Lapsille sanotaan ole kuin et huomaisi koiraa se on auttanut, mutta välillä jotkut ei pysty siihen koska heitä pelottaa ja Emmi huomaa sen ja alkaa paimentaa. Ne jotka pystyy ovat usein koira perheen lapsia ja niistä Emmi ei välitä koska huomaa että ne ovat 'johtajia' eikä pelkää niin että Emmi pystyy niitä ohjailla.

Ei Emmi todellakaan ole täydellinen vaikka siltä näyttääkin

Pentuna oli kiltti mörkö iässä paheni.Ikää tulessa saatta rauhoittua ja kun pääsemme kunnolla aloittaman haun kun oli niin innoissaan lajista voi saada siitäkin itseluottamusta.